voor-ouder(s)-en-verzorger(s)

Is logopedie echt nodig? Thuis worden de oren van ons hoofd gekletst…

● hoe goed moet mijn kind nu kunnen praten?
● wat moet ik doen als het praten nog niet lukt?
● hoe leg ik de leidster, leerkracht of arts begrijpelijk uit wat ik bedoel?

Op dit soort vragen kan De Logopedie Coach snel een antwoord geven.

Door middel van een interview, observatie en/of screening wordt achterhaald welke taal je zoon of dochter beheerst en ingeschat wat voor je kind het beste is. Het kan zijn dat je zoon of dochter logopedische behandeling nodig heeft. Soms zijn eenvoudige adviezen of praktische tips voldoende om je kind aan de praat te krijgen.

Ik maak de vertaalslag tussen de logopedische behandeling en de taalsituatie thuis en/of op school.

Door middel van praktische tips leer je de communicatie van jouw kind te begeleiden en weet je welke specifieke maatregelen daartoe bijdragen. Zelfs met een kind dat (nog) niet spreekt is een gesprek mogelijk. Wanneer je kind begrijpelijk kan vertellen, worden misverstanden voorkomen en zal het leren op school beter gaan.

Regelmatig hoor ik ouders zeggen: ‘hoe vertel ik de leerkracht of logopediste dat?’. Tijdens een gesprek met een deskundige precies uitleggen wat je bedoelt is een hele kunst. Dit kan gelden voor een gesprek met de intern begeleider, de leidster, leerkracht, arts of psycholoog. Samen met jou/jullie bereid ik het gesprek voor, zet de gesprekspunten op papier en als je wilt voeren we het gesprek ook samen.