voor-volwassenen-en-professionals

Leren spreken zonder stress en jezelf kenbaar maken.

Je kunt bij De Logopedie Coach terecht voor het ontwikkelen van een persoonlijke spreekstijl en het professioneel inzetten van eigen spreekvaardigheden. Ik coach studenten en startende logopedisten die hun deskundigheid willen bevorderen en zich op de arbeidsmarkt willen presenteren en profileren.

Samen met jou ga ik op zoek naar je eigen expressie mogelijkheden en de manier waarop jij jezelf kenbaar wilt maken. Na coaching kun je de aandacht van je toehoorders of cliënten ‘vangen en vasthouden’ en ben je in staat hen te boeien met jouw verhaal of deskundigheid.

Door anders te spreken ga je anders denken en je ook anders voelen. Door hardop te denken kom je soms gemakkelijker bij de oplossing van een probleem. Hoe meer jouw emoties en lichaamshouding overeenstemmen met wat je zegt, hoe duidelijker je bent. Zo voorkom je misverstanden.

Een verkeerde manier van spreken veroorzaakt stemklachten en werkt een gevoel van benauwdheid of spreekangst in de hand. Door je adem te beheersen, verdwijnen stressklachten en ben je in staat te spreken met een krachtige stem.

De Logopedie Coach kan je bijvoorbeeld helpen met het realiseren van de volgende wensen:

● zonder stress jouw verhaal vertellen en je publiek blijven boeien
● in gezelschappen lang achter elkaar vertellen met een krachtige stem en voldoende lucht
● op een vergadering of een bijeenkomst je stem laten horen en niet langer je beurt voorbij laten gaan
● de aandacht van je toehoorders krijgen en houden tijdens een presentatie of verjaardagsfeest
● je boodschap tijdens een (telefoon)gesprek in één keer duidelijk en verstaanbaar overbrengen zodat herhaling niet nodig is
● je levensverhaal vertellen en begrijpelijk op papier zetten